Vállalkozás Alapítás Németország

  1. Kapcsolatfelvétel: Személyesen/ Telefonon/ Online
  2. Megbízási Szerződés
  3. Szükséges Dokumentumok:   Személyigazolvány másolat,  Lakcímkártya másolat, Cég tevékenységének meghatározása, Választott cégnév / cégnevek, Társasági forma meghatározása (UG, GmbH, AG, Gewerbe, Gbr...)
  4. Közjegyzővel való találkozás
  5. Társasági Szerződés és Meghatalmazások elkészítése
  6. Adószám igénylése:2-10 hét
  7. Bankszámlanyitás, Adóhivatalban való ügyintézés

 

A GmbH alapítás

A GmbH alapításához 25.000 Euró törzstőke szükséges,

Ez helyi bankokban kell letétbe helyeznie a társaság ügyvezetőjének,majd banki igazolással lehet beadni a cégbírósághoz az alapítási kérvényt.

A törzstőke nagysága miatt elismert,megbízható cégforma.A partnercégek nagyobb hitelt adnak egy ilyen cégformának, szívesebben kötnek azzal szerződést, mint egy egy eurós társasággal, egy UG-val.

A 25 ezer eurónal azonban magasabb tőkével is indulhat a társaság.
A törzstőke letétele után az ki is vehető,a társaság ebből az összegből fenntarthatja magát, befektethet, termékeket vásárolhat.

A társaság tőkéje  lehet az előírt minimum fele akkor, ha két tag alapíthat GmbH-t. Ekkor a 25 ezres tőkének csak a felét kell befizetni a tőkeszámlára.

Különbségek vannak a GmbH és az UG között:

 

 UG alapítása

 

Különbség a törzstőke nagysága.

A GmbH alaptőkéje minimálisan 25.000 euró lehet, az UG-t akár egy euróval is megalapíthatnak az alapító tagok.

Ez a törvény 2008-ban emelkedett jogerőre, hogy könnyítsen a vállalkozási lehetőségeken,esélyt adva a kisvállalkozóknak is. Ennek ellenére egy euróval megalapítani nem ajánlott, mert  hiteltelenné válik az iparkamara szemében a társaság. Célszer kb. 500 euróval ajánlott létrehozni az UG-t.

Egyébként mindkettő Korlátolt Felelősségű Társaság.

Ajánlatkérés